Bestrating - De Aster

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bestrating

Hoveniersbedrijf
Een belangrijk  onderdeel in uw tuin vormt de bestrating. Het zorgt ervoor dat u door uw tuin  kunt lopen en zitten zonder dat u natte of vieze voeten krijgt. Maar ook biedt  het mogelijkheden tot buiten relaxen, zonnen en eten. Door de vele mogelijkheden  in bestrating is er altijd wel één te vinden die aansluit op uw persoonlijke  smaak, het gebruik van de bestrating en de sfeer die men wil creëren.
Een  goede fundering zorgt voor een stevige bestrating, waarbij het verzakken  minimaal is. Deze fundering is afhankelijk van de ondergrond, maar ook het  bestratingsmateriaal en het gebruik is bepalend. Een looppad wordt tenslotte  minder belast dan een oprit voor een auto! Wij hebben de vakkennis in huis om te  bepalen welke fundering er voor uw ondergrond en bestrating nodig is. Uiteraard  wordt alles aangetrild, zodat het verzakken minimaal is.

De keuze van het  bestratingsmateriaal is afhankelijk van uw persoonlijke smaak en de sfeer die u  wilt creeren. De keuze is enorm, wij adviseren u graag en kunnen u voorbeelden  tonen die aansluiten bij uw ideeën. Stenen en tegels kunnen op verschillende  manieren worden gelegd, bijvoorbeeld in halfsteensverband (verspringend) of  visgraat (zigzagverband). Ook een wildverband is mogelijk, waarbij stenen van  verschillende grootte in willekeurige volgorde worden gelegd. Maar ook het  combineren van verschillende steensoorten behoort tot de mogelijkheden. Hiervan  kunnen wij u verschillende voorbeelden tonen.

Met behulp van  betonbandjes, palissadenbanden of rollagen wordt de bestrating opgesloten, zodat  de zijkanten niet gaan verzakken. Hierbij kan tevens gebruik worden gemaakt van  verhoogde beplantingsvakken langs de rand van de bestrating. In de opstaande  rand kan verlichting worden aangebracht. Dit zorgt voor een verlicht (en veilig)  pad of terras in de avonduren, maar draagt ook bij aan de sfeer en zorgt ervoor  dat u langer van uw tuin kunt genieten. Tot slot wordt de bestrating ingeveegd  met voegzand of split. Voor aanbiedingen van steensoorten kijk op de aktie pagina van  KPS.
 
Hoveniers en bouwbedrijf De Aster
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu