Vijvers - De Aster

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Vijvers

Hoveniersbedrijf
Een vijver zorgt voor  leven in de tuin, het trekt libelles en andere vormen van leven aan maar zorgt  ook voor verkoeling op warme zomerdagen. Vijvers vormen een rustpunt in uw tuin  en weerspiegelen de omgeving. Het kan een centraal punt zijn, maar ook een  plekje waar u even tot rust komt en kan genieten van een altijd boeiend  schouwspel. Bij de aanleg van een vijver zijn er een aantal factoren waar  rekening mee moet worden gehouden. Allereerst moet de plaats van de vijver in uw  tuin worden bepaald. Hier speelt de beschikbare ruimte, maar ook de omgeving een  belangrijke rol. Het wateroppervlak weerspiegelt de omgeving. Een grote boom  verliest veel blad, wat voor vervuiling in de vijver kan zorgen. Ook de  hoeveelheid zonlicht is van belang. Voor de vorm van de vijver zijn er vele  mogelijkheden. Wilt u een formele, strakke vijver die past in de strakke  belijning van uw tuin? Of wilt u liever een natuurlijke vijver, waarbij de  oeverrand begroeid is met planten? Ook een zwemvijver behoort tot de  mogelijkheden, hierbij wordt een vijver gecombineerd met de luxe van zomers  heerlijke verkoeling in eigen tuin! Er zijn verschillende materialen om een  vijver te maken, waaronder voorgevormde vijvers, maar de voorkeur verdient toch  vijverfolie. Met het gebruik van folie kan de vorm en het formaat zelf worden  bepaald. Ook heeft folie een lange levensduur. Wij adviseren u graag bij de  keuze en aanleg van uw vijver!

Ook de randafwerking van uw vijver en de plantenkeuze zijn  medebepalend voor de uitstraling die uw vijver uiteindelijk krijgt. Voor de  randafwerking kunnen verschillende soorten keien worden gebruikt, maar ook een  gemetselde rand is een keuze. Een strakke natuurstenen randafwerking creëert een  formelere uitstraling. Ook hier zijn weer vele mogelijkheden die passen bij de  sfeer die u voor ogen heeft en het budget. Wij laten u graag voorbeelden zien en  kunnen u adviseren bij de keuze. Bij de plantenkeuze is het aanbod zeer ruim en  gevarieerd, waarbij de vochtminnende planten de voorkeur hebben. Varens, hosta’s  en andere oeverbeplanting zijn er in verschillende variaties. Wij laten u graag  voorbeelden zien en adviseren u bij een keuze die past in uw tuin.

Wilt u wel water in de tuin, maar is een vijver u teveel,  dan is er een ruime keuze aan waterelementen. Van borrelstenen, fonteinen en  spuitelementen, alle brengen ze toch een waterelement in de tuin. Deze elementen  kunnen aangepast worden aan de ruimte en het budget. Het doel wat hiermee  bereikt wordt is een aandachtspunt in de tuin, waarbij stromend water verkoelt  en een boeiend schouwspel biedt. Over de mogelijkheden adviseren wij u  graag.
 
Hoveniers en bouwbedrijf De Aster
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu