Creatief specialist in bouw & hovenierswerken

Coronamaatregelen in groene sector

Wij kunnen samen veilig doorwerken

Nieuwe maatregelen tijdens de lockdown. Wat betekent dat voor de bouw- en groensector? Kunnen onze medewerkers nog komen werken in jouw huis of tuin of liggen de werkzaamheden vanaf nu stil? Goed nieuws! Vooralsnog leiden deze maatregelen niet tot aanpassing van het huidige protocol zoals dat staat omschreven in 'samen veilig doorwerken'. Daar houden we ons dan ook netjes aan.

Uitzondering voor groepsgrootte op de werkvloer

Als het voor het uitvoeren van het werk noodzakelijk is om met meer dan één persoon aanwezig te zijn in een huishouden, dan is dit toegestaan op basis van de uitzondering die de Rijksoverheid voor groepsverbanden maakt. Kijk voor de volledige toelichting op de website van de Rijksoverheid.

Avondklok

De avondklok laat nog op zich wachten, maar grote kans dat die er komt. En wel vanaf zaterdag 23 januari 2021 tot 10 februari 2021, elke dag van 21.00 uur tot 04.30 uur. Alle vormen van werk vallen onder de uitzondering, dus niet alleen het werk in vitale processen, ook in de bouw- en groensector. We kunnen dus blijven doorwerken tijdens de avondklok, maar verwachten niet dat dat veel voorkomt tijdens ons werk. Mochten we toch op pad moeten na 20.30 uur hebben onze werknemers een tweetal verklaringen op zak: de werkgeversverklaring en de eigen werknemersverklaring. 

Veilig werken

Het is van groot belang dat we ons blijven houden aan de maatregelen. We kunnen ons werk blijven doen, maar uiteraard op een veilige manier. De grote verantwoordelijkheid ligt hiervoor dus bij onszelf, maar ook bij onze klanten. Samen doen we onze uiterste best om anderhalve meter afstand te bewaren en de klus te klaren!

Vragen?

Heb je een andere vraag over de maatregelen met betrekking tot ons werk? Neem gerust contact op via (0174) 220058 of stuur een e-mail. 

Tel: (0174) 220058

Vrijblijvende afspraak

Creatief specialist in bouw & hovenierswerken
© copyright 2023 - Alle rechten voorbehouden