Creatief specialist in bouw & hovenierswerken

De tuintrends van 2024

Veel groen afgewisseld met kleur

Ieder jaar verandert er wel iets aan de trends voor in de tuinen. De tuin als verlenging van de woonkamer, of extra veel groen? Wat zien we in het voorjaar van 2024 in tuinen verschijnen en wat mag absoluut niet ontbreken achter en voor het huis? We brengen je in deze blog op de hoogte van de drie leukste tuintrends!

Luxe tuinkamers als hét verlengstuk van je leefruimte

Stel je voor: een mooie ruimte waar je het hele jaar door kunt genieten van de prachtige natuur, zonder in te leveren op comfort. Dat is precies wat luxe tuinkamers bieden. Ze zijn het perfecte verlengstuk van je leefruimte, met comfort van binnen en schoonheid van buiten.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan kiezen voor modern met strak glaswerk, of hou je meer van rustiek hout voor een charmante sfeer? Of wat dacht je van tuinkamers met verwarming en isolatie, waardoor je het gehele jaar kan genieten ongeacht het weer buiten! Hoe dan ook, of je nu 's ochtends wilt genieten van een kopje koffie of 's avonds gezelligheid wilt creëren met familie of vrienden, deze tuinkamers vormen een perfecte uitbreiding van je huis.

Denk aan het klimaat

We kunnen er niet meer omheen: het klimaat is en blijft een overheersende trend. Dit vertaalt zich ook naar onze tuinen. Maar tuinieren met het klimaat in onze gedachten betekent meer dan alleen de planten water geven. Het draait ook om een omgeving te creëren die de natuur ondersteunt. Dit zien wij ook steeds meer terug in de tuinen. Van gerecyclede tuinmeubels tot waterbesparende oplossingen, de duurzame opties zijn eindeloos en steeds meer in trek.

Lang leve het leven

De vrolijke tuintrend 'Viva La Vida' draait om het vieren van het leven met passie en kleur. Met een warm kleurenpalet van roze, rood, oranje en geel creëer je een subtiele tropische sfeer in je eigen tuin. Mix houten of gevlochten rieten tuinmeubels met kleurrijke kussen voorzien van franjes en kwasten. Jouw tuin wordt dan een zonnig vakantieparadijs waar je even kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur en volop kunt genieten met vrienden en familie.

Hulp nodig?

Wil je één van deze trends toepassen in jouw tuin? Voor een persoonlijk tuinadvies, of een helpende hand ben je bij De Aster aan het juiste adres! Lees meer over onze mogelijkheden en neem contact op voor een vrijblijvende afspraak. Telefonisch via (0174) 220058 of stuur een e-mail.

Tel: (0174) 220058

Vrijblijvende afspraak

Creatief specialist in bouw & hovenierswerken
© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden