Creatief specialist in bouw & hovenierswerken

De tuintrends voor 2023

De mode voor jouw tuin komende zomer!

Wat zien we in 2023 in tuinen verschijnen en wat mag absoluut niet ontbreken achter en voor het huis? Half maart waren wij aanwezig bij de hoveniersavond van KPS Delft. Met hoveniers van verschillende bedrijven werd er veel kennis opgedaan en uitgewisseld. En zo kwamen ook de tuintrends voor het komende seizoen voorbij. De tips en tricks voor in de tuin delen we in deze blog. Laat de lente maar komen!

Low dining

De naam verklapt het misschien al: bij deze trend gaat het letterlijk om laag bij de grond zitten tijdens het diner. Mix lounge en diner met elkaar en blijf na het avondeten lekker loungen in dezelfde stoel. Als het dan gaat om hoe de meubels eruit zien, zien we vooral ronde vormen terugkomen in de tuinen komende tijd. Het gebruik van ronde en organische vormen in de tuin creëert een gevoel van vloeiendheid en natuurlijkheid. Deze vormen zijn geïnspireerd op de vormen die we in de natuur zien, zoals ronde bladeren, stenen en vruchten.

Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen in de tuin brengt een gevoel van verbinding met de natuur en draagt bij aan een rustige en aangename sfeer in je tuin. Bij natuurlijke materialen kun je denken aan bijvoorbeeld hout, steen, terracotta, keramiek en katoen.

Een manier om natuurlijke materialen in de tuin te gebruiken, is door het toevoegen van elementen zoals houten tuinmeubelen, terracotta potten, keramische tuinornamenten en katoenen tuinkussens. Deze elementen kunnen worden gecombineerd met groene planten en bloemen om een harmonieuze en natuurlijke look te creëren. Wat betreft kleur van die natuurlijke materialen hebben we het aankomend seizoen vooral over aardetinten. Aardetinten zijn een populaire keuze voor tuinen, omdat ze een rustige en natuurlijke sfeer creëren. Tinten kunnen variëren van bruin tot terracotta en geel. Door deze kleuren te combineren met groene planten ontstaat een prachtig natuurlijk contrast. Aardetinten toepassen in de tuin kun je doen door bijvoorbeeld het toevoegen van aardekleurige tegels, plantenpotten, tuinmeubelen en accessoires.

Veel groen

De trend is om de natuur vrij spel te geven zodat de tuin een verwilderd karakter krijgt. In plaats van eentonig plantgebruik, zie je juist veel verschillende planten terug in de tuin. Sierplanten worden afgewisseld met groenten en kruiden. Zo wordt de tuin ook een walhalla voor onder meer bijen, vlinders en vogels. Een andere trend die hierbij aansluit is de biodiversiteit. Bestrating wordt vervangen door planten of maakt plaats voor halfverharding zoals houtsnippers of waterdoorlatende tegels. Dat draagt bij aan de natuurlijke uitstraling en zorgt er voor dat bij een flinke plensbui plasvorming wordt voorkomen. Het regenwater kan namelijk eenvoudig de bodem inzakken. Bovendien is het tijdens tropische zomerdagen in een omgeving met veel beplanting aanmerkelijk koeler dan in betegelde tuinen.

Hulp nodig?

Wil je één van deze trends toepassen in jouw tuin? Voor een persoonlijk tuinadvies, of een helpende hand ben je bij De Aster aan het juiste adres! Lees meer over onze mogelijkheden en neem contact op voor een vrijblijvende afspraak. Telefonisch via (0174) 220058 of stuur een e-mail.

Tel: (0174) 220058

Vrijblijvende afspraak

Creatief specialist in bouw & hovenierswerken
© copyright 2023 - Alle rechten voorbehouden