Creatief specialist in bouw & hovenierswerken

De tuintrends voor 2021

Spendeer meer tijd in je tuin

Veel mensen hebben in 2020, mede door de pandemie, meer tijd in eigen tuin doorgebracht. Zowel ter ontspanning als aan het werk aan de tuin. Misschien heb je vooraf gekeken naar de trends, misschien niet. Wat zien we in 2021 in tuinen verschijnen en wat mag absoluut niet ontbreken achter en voor het huis? Wij zetten drie tuintrends voor je op een rijtje!

Connectie met de natuur

Heb je een tuin? Dan besteed je na alle waarschijnlijkheid 1 tot 4 uur per week aan tuinieren. Nederlanders zijn daardoor ook erg tevreden met hun tuin. We geven onze tuin namelijk een 7.0. Dit heeft Tuinmonitor 2020 onderzocht. Het meest favoriete klusje is uiteraard het grasmaaien. Op de voet gevolgd door het planten van bollen, bloemen en planten. Dat past helemaal bij de tuintrends voor 2021: Alles dat bloeit en leeft in de tuin.

Verlenging van woonkamer

Nu we meer thuis zijn en het Nederlandse klimaat warmer wordt, brengen we meer tijd door in de tuin. Omdat de temperaturen in Nederland hoger liggen dan een aantal jaren geleden, maken mensen meer gebruik van hun tuin. Zo kiezen steeds meer mensen voor een tuin als verlenging van de woonkamer. Een grote schuifpui die helemaal open kan, waardoor de woonkamer overloopt in de tuin.

Wanneer je in je tuin ruimte hebt voor een overkapping is dit absoluut aan te raden. Zo kun je het hele jaar door op een sfeervolle manier in de tuin zitten, zelfs in de winter met een warmtelamp.

Boho stijl met veel groen

Als de tuin wordt gebruikt als verlenging van de huiskamer, dan is het natuurlijk ook leuk om dit op een huiselijke manier in te richten. Wat zijn de trends qua exterieur voor 2021? De boho-stijl wordt vaak genoemd. Denk hierbij aan veel natuurlijke materialen, zoals meubels van rotan, hout en bamboe. Zorg er wel voor dat de bepaalde meubels onder een afdak of de overkapping komen staan, zodat deze niet beschadigen bij regenachtig weer.

Bij natuurlijke materialen horen natuurlijk ook veel planten, bloemen en wildgroei in de tuin. Ook in de zithoek is dat een leuke toevoeging: gekleurde planten en bloemen in potten. Dit zorgt voor extra sfeer.

Hulp nodig?

Wil je één van deze trends toepassen in jouw tuin? Voor een persoonlijk tuinadvies, of een helpende hand ben je bij De Aster aan het juiste adres! Lees meer over onze mogelijkheden en neem contact op voor een vrijblijvende afspraak. Telefonisch via (0174) 220058 of stuur een e-mail. 

Tel: (0174) 220058

Vrijblijvende afspraak

Creatief specialist in bouw & hovenierswerken
© copyright 2023 - Alle rechten voorbehouden