Creatief specialist in bouw & hovenierswerken

Jouw tuin in goede conditie

Ook tijdens warme dagen

De afgelopen maanden hebben tuinen door heel Nederland te kampen gehad met hoge temperaturen en een droge periode. Hoe houd je je tuin in goede conditie met die weersomstandigheden? We geven je graag een paar tips! 

Tip 1: Een groene grasmat

Met warme temperaturen gaat de grasmat in een soort overlevingsmodus. Door de scherpe zon en droogte wordt het gras geel, daar ontkom je bijna niet aan. De wortels blijven wel in leven en herstarten als er weer regen valt. Om de overlevingsmodus voor te zijn, kun je een beregeningsinstallatie aanleggen. Zo wordt jouw grasmat tijdig besproeid wanneer het nodig is. 

Tip 2: Planten water geven

Wanneer je je planten water geeft, moet je op drie dingen letten:

  1. Het tijdstip
  2. De manier waarop je water geeft
  3. De hoeveelheid water

Het tijdstip

Het beste moment om jouw planten water te geven is vroeg op de ochtend of laat op de avond. Door de verbranding van overdag, heeft het geen zin om dit midden op de dag te doen. Het water wordt beter opgenomen wanneer het wat koeler is. 

De manier waarop je water geeft

De meeste mensen geven planten bovenop de plant water, waarna het langzaam in de aarde zakt. Echter, de beste manier om jouw planten water te geven, is door direct op de aarde te besproeien. Hier zijn ook verschillende druppelsystemen of kleine sproeiers voor die het automatisch kunnen doen. 

De hoeveelheid water

Het is beter om de planten enkele keren per week veel water te geven, dan iedere dag een beetje. Door minder vaak, maar grotere hoeveelheden water te geven, bereikt het water dieper de grond en worden ook de dieper gelegen wortels bewaterd. 

Tip 3: Creëer schaduw

Er zijn verschillende planten die het beter doen in de schaduw dan in de volle zon. Door het plaatsen van een overkapping, prieel of dakbomen creëer je extra verkoeling voor deze planten. Dit is ook goed voor de diversiteit en afwisseling in je tuin. 

Hulp nodig?

Kan jij de tijd niet vinden of weet je niet waar je moet beginnen? Voor een persoonlijk tuinadvies, een nieuwe overkapping of een helpende hand ben je bij De Aster aan het juiste adres! Lees meer over onze mogelijkheden en neem contact op voor een vrijblijvende afspraak. Telefonisch via (0174) 220058 of stuur een e-mail

Tel: (0174) 220058

Vrijblijvende afspraak

Creatief specialist in bouw & hovenierswerken
© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden