Creatief specialist in bouw & hovenierswerken

7 Tuintrends van 2019

Doe inspiratie op voor jouw tuin

Naast trends voor het huis, blijven ook de trends voor de tuin door ontwikkelen. De Aster signaleert zeven trends voor het 2019 tuinseizoen; verantwoord, zacht, natuurlijk, 365 dagen, mediterraans, futuristisch en de dont's. 

Verantwoord

Het jaar 2018 was een jaar met uiterste, droge, warme zomers en heftige regenbuien in het najaar. Ieder is nog bewuster geworden van de gevolgen van de klimaatveranderingen. De verantwoorde tuin is daarom hot! Het belangrijkste onderdeel van de verantwoorde tuin is de ecologie. Groen, bloemenbedden en waterafvoer. De diverse bloemen en planten zorgen ervoor dat de insecten en vogels zich weer thuis voelen in de Nederlandse tuinen. De tegel wordt ingeruild voor groen en we leggen steeds meer waterafvoer systemen aan. Het water kan op deze manier goed weglopen tijdens hevige regenbuien. 

Zacht

Pasteltinten, ronde vormen en zachte materialen zijn nieuw dit jaar. Moest voorheen alles nog strak en modern? Sinds dit jaar is er behoefte aan zachte materialen om op de blote voeten door de tuin te lopen. Comfortabele kussens, tuinkleden, gras en siergrassen zijn dé elementen van de zachte tuin. Het liefst in pasteltinten voor een rustig en vriendelijk kleurenpalet. De hortensia in zachtroze of lichtblauw kan en mag in deze tuin niet ontbreken. 

Natuurlijk

Ook in 2019 gaan we door met de trend, natuurlijk. Deze trend komt voor en groot gedeelte overeen met verantwoord, maar hier is het kleurenpallet natuurtinten. Groenen planten, betonnen elementen en gerecycled hout. De natuurlijk zwemvijver en eigen moestuin maken deze tuinen helemaal af. 

365

Het hele jaar genieten van de tuin! Anno 2019 is de tuin een verlengstuk van het huis waar we ook in de winter van genieten. Tuinkamers en overkappingen voorzien van heaters maken dit mogelijk. Meer en meer huizen hebben aan de achterzijde, bij de tuin, een schuifpui of openslaande deuren. Hoe fijn is het dat de tuin tijdens de donkere en koude dagen ook een plaatje is? Het hele jaar door groene planten en tuinverlichting maken dit mogelijk in de 365 dagen tuin.

Mediterraans

Deze trend is van binnen naar buiten geslopen. Warme aardetinten en okergeel in combinatie met cactussen, palmen en vijgenbomen realiseren mediterraanse sferen. De populaire keramische tegels en mozaïek-printen maken het Noord-Afrikaanse plaatje helemaal compleet. 

Futuristisch

In contrast met alle andere trends staat de futuristische trend. De tuin is strak, modern met grafische vormen en harde materialen. Het kleurenpallet is rustig en de tuin is voorzien van allerlei technische snufjes die het onderhoud zo makkelijk mogelijk maken. De automatische robotmaaier bestaat al even, maar in 2019 zijn er nog veel meer technische snufjes. Lampen op zonne-energie, tegels met watergeleiding, en elektronische verneveling van planten. 

Dont's

In 2019 kunnen de onderhoudsarme 100% tegel tuinen niet meer. Ruil een aantal tegels om voor onderhoudsarme plantenperken die zeer weinig onderhoud nodig hebben. Niet veel tijd of geen groene vingers? Wij kunnen ook altijd ondersteunen met de onderhoudswerkzaamheden

Tel: (0174) 220058

Vrijblijvende afspraak

Creatief specialist in bouw & hovenierswerken
© copyright 2020 - Alle rechten voorbehouden