Creatief specialist in bouw & hovenierswerken

Verlengen van de woonkamer

Door tuintegels of een overkapping

De zomer komt dichterbij, maar zijn we nog wel afhankelijk van het weer om in onze tuin te kunnen zitten? Door de nieuwe tuintrends van 2021 lijken we het hele jaar door lekker in de tuin te kunnen zitten. De tuin als verlenging van de woonkamer zien we dan ook steeds vaker. De keramische tegels en de overkapping zijn daarvoor de belangrijke elementen. Wij praatten je bij over deze twee veel voorkomende trends. 

U vraagt; wij draaien!

In de vorige blog praatten we je al bij over de tuintrends voor 2021. Hoe ver ben jij met de uitvoer? We zien deze trends veel terugkomen in tuinaanleg en het onderhoud dat we doen. Daarnaast zijn er nog een tweetal trends die we wat dieper uitlichten, omdat hier veel vraag naar is.

Woonkamer verlengen door keramische tuintegels

De woonkamer verlengen wordt inmiddels in veel tuinen toegepast. Hoe fijn is het als je vanuit de woonkamer naar de tuin kijkt en dat als één geheel kunt zien? Heerlijk! Verlenging is mogelijk door bijvoorbeeld een schuifpui, planten, maar ook door keramische tuintegels. Steeds meer tuinbezitters kiezen voor de keramische tuintegel. Dit vanwege de zeer goede kwaliteit en de duurzaamheid. De moderne stijl van veel huishoudens kan op deze manier worden doorgezet in de nieuwe tuin.

Onderhoud keramische tuintegels

Naast het snoeien en het onderhouden van de planten, wil je ook schone bestrating. Glinsterende tuin- en terrastegels zijn immers wel zo mooi. Voor velen is deze schoonmaak een vervelende klus. Wij doen dit uiteraard graag voor je, dus heb je hier geen zin of tijd voor? Neem dan contact op. Wil je dit wel zelf doen? Dat kan natuurlijk ook! Er zijn diverse middelen om de aanslag op de tuintegels te verwijderen.

Hele jaar genieten van overkapping in tuin

Of je het nou een overkapping noemt, een veranda of een overdekt terras, het is hoe dan ook een grote tuintrend. Mensen met een overkapping zitten het hele jaar door gebakken. Of het regent of niet, met een overkapping kun je ieder seizoen genieten van de tuin. Een overkapping kan gemaakt worden van diverse materialen, maar wordt veelal gemaakt van hout. Als de overkapping gebouwd is, komt het leukste gedeelte: de inrichting! Zorg je ervoor dat de inrichting van de overkapping dezelfde stijl meekrijgt als de woonkamer? Dan verleng je als het ware je woonkamer. Dit kan natuurlijk geheel in eigen stijl gedaan worden. Van strak en modern tot boho met veel groen.

Hulp nodig?

Wil je één van bovenstaande trends toepassen in je tuin? Of heb je zelf geen zin in het onderhoud van de tuintegels? Bij de Aster ben je aan het juiste adres. Lees meer over onze mogelijkheden en neem contact op voor een vrijblijvende afspraak. Telefonisch via (0174) 220058 of stuur een e-mail. 

Tel: (0174) 220058

Vrijblijvende afspraak

Creatief specialist in bouw & hovenierswerken
© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden