Creatief specialist in bouw & hovenierswerken

Blog

Wij delen graag onze ervaringen en kennis met jou. Wij geven hier praktische tips, houden je op de hoogte van trends en ontwikkelingen en geven een kijkje in onze eigen keuken. 

De tuintrends van 2024

Veel groen afgewisseld met kleur

Ieder jaar verandert er wel iets aan de trends voor in de tuinen. De tuin als verlenging van de woonkamer, of extra veel groen? Wat zien we in het voorjaar van 2024 in tuinen verschijnen en wat mag absoluut niet ontbreken achter en voor het huis? We hebben de trends voor je uitgezocht en zetten in deze blog de leukste tuintrends voor jou op een rijtje!

Blog lezen

De tuin winterklaar maken

Zodat je tuin weer straalt in de lente

De warme zomermaanden zijn weer voorbij, veel planten hebben geleden onder de extreme droogte van afgelopen periode. Nu staan de herfst en de winter weer voor de deur. Belangrijk dus om de tuin op te lappen én voor te bereiden op de naderende winter. Om in het voorjaar weer net zo'n mooie tuin te hebben als in de zomer, geven wij je graag een aantal tips!

Blog lezen

Tijd voor een najaarsbeurt

Hoe komt jouw tuin de winter door?

We gaan weer richting het eind van het jaar en dat betekent helaas ook dat de kans op vrieskou steeds groter wordt. Wij zetten de verwarming iets hoger, maar hoe overleven de bloemen en planten in de tuin deze kou? Dit doe je door in oktober en november een goede najaarsbeurt aan je tuin te geven. Iets waar wij deze maanden ook druk mee zijn. Waarom is dat eigenlijk zo belangrijk?

Blog lezen

Je tuin water geven in de zomer

De zomer door met deze tips

In Nederland regent het voldoende om je planten en bomen in de tuin gedurende het jaar van water te voorzien. Nu wil het geval dat het in de lente of zomer ook weleens langdurig droog kan zijn. Dan hebben de bomen en planten in de tuin wat extra water nodig. Hoe kun je je planten in de zomer het best van water voorzien? Wij geven je een aantal tips!

Blog lezen

Meer groen in de tuin!

Voordelen voor opname van het water en de gezondheid

Zoals hovenier Lesley de Vet in het interview op onze Facebookpagina al aangaf is de Aster vóór meer groen in de tuin. Waar het een paar jaar geleden nog een trend was om de tuin vol te leggen met tegels, zien we tegenwoordig steeds meer groen terug in de tuin. Dit is goed voor het milieu én de gezondheid. Wat zijn de voordelen van meer groen in de tuin? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Blog lezen

Verlengen van de woonkamer

Door tuintegels of een overkapping

De zomer komt steeds dichterbij, maar zijn we nog wel afhankelijk van het weer om in onze tuin te kunnen zitten? Door de nieuwe tuintrends van 2021 lijken we het hele jaar door lekker in de tuin te kunnen zitten. Het verlengen van de woonkamer is daarbij het meest belangrijk. De keramische tegels en de overkapping zijn daarvoor de belangrijke elementen. Wij praatten je bij over deze twee veel voorkomende trends. 

Blog lezen

Ziektes en plagen onder planten

Hoe voorkom je taksterfte, wortelrot en bladvlekken?

Plantenziekten tasten tuinplanten aan. Meestal worden ze veroorzaakt door schimmels, bacteriën en virussen of door plagen van rupsen, kevers of bladluizen. In deze nieuwe blog benoemen we een aantal veel voorkomende plantenziekten inclusief kenmerken zodat je ze kunt herkennen. Daarnaast geven we je tips om ze te bestrijden.

Blog lezen

De tuintrends voor 2021

Spendeer meer tijd in je tuin

Veel mensen hebben in 2020, mede door de pandemie, meer tijd in eigen tuin doorgebracht. Zowel ter ontspanning als aan het werk aan de tuin. Misschien heb je vooraf gekeken naar de trends, misschien niet. Wat zien we in 2021 in tuinen verschijnen en wat mag absoluut niet ontbreken achter en voor het huis? Wij zetten drie tuintrends voor je op een rijtje!

Blog lezen

Jouw tuin in goede conditie

Ook tijdens warme dagen

De afgelopen maanden hebben tuinen door heel Nederland te kampen gehad met hoge temperaturen en een droge periode. Hoe houd je je tuin in goede conditie met die weersomstandigheden? We geven je graag een paar tips! 

Blog lezen

Sponsoring ouderenzorgbussen

Florence weer 5 jaar vooruit

Wij hebben een sponsorbijdrage geleverd voor een ouderzorgbus in Wateringen. De zorgbussen zijn inmiddels beletterd en zorginstelling Florence kan met het nieuwe vervoer de komende 5 jaar weer vooruit!

Blog lezen

Voor een beter milieu

Verduurzaam je tuin in 2020

Terwijl 'verantwoord' voor 2019 één van de trends was, speelt het milieu nu de hoofdrol in de trends voor 2020. Wij bezochten de hoveniersavond om de trends te ontdekken.

Blog lezen
Creatief specialist in bouw & hovenierswerken
© copyright 2024 - Alle rechten voorbehouden